2014. április 6., vasárnap

Tavaszi szappanok

Az előző bejegyzésben bemutatott húsvéti szappanok után következzenek a tavaszi megújulás szappanok.




Himalájai sószappan


Kétféle szemcsemérettel készült. A sárga agyagos az őrölt, finomszemcsés, a rózsaszín agyagos a normál, durvább szemcsés.
A problémás és zsírosodásra hajlamos bőrt remekül kezeli. Az egész testen és az arcon is alkalmazható. Segít a bőrnek megkötni a nedvességtartalmát, szabályozza a faggyútermelést, pórusösszehúzó hatású. A durvább szemcséjű bőrradírként is használható.
Méregtelenítő hatása miatt kezdetben rosszabbodhat a bőr állapota, a távozó méreganyagok hatására, de pár hét alatt beáll a természetes egyensúly.


Összetevők: ricinus-, olíva-, kókusz-, szőlőmagolaj, sheavaj, NaOH, víz,Himalájai só, sárga vagy rózsaszín agyag, ylang-ylang-, bergamott-, geránium-, pacsuli illóolaj.


Hévízi iszapszappan


A hévízi iszap, melyet a tó fenekéről származik, szerves és szervetlen anyagokat is tartalmaz, a benne lévő rádiumsók és kénvegyületek értékes gyógyhatással rendelkeznek. A gyógyászat mellett a kozmetikában is használt, ugyanis méregtelenítő hatású, fokozza a sejtek anyagcseréjét, a benne lévő ásványi anyagok feltöltik a szervezetet. A bőr bársonyossá és puhává válik a használatától.


1. változat: Összetevők: ricinus-, pálma-, olíva-, kókuszolaj, sheavaj, NaOH, kecsketej, hévízi iszap, eukaliptusz-, teafa-, grapefruit-, rozmaring illó
2. változat: Összetevők: ricinus-, olíva-, kókusz-, szőlőmagolaj, sheavaj, NaOH, víz, hévízi iszap, rozmaring illó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése